14-12-07

Reeds de laatste dagen van onze “bezoekplicht”

Dinsdag zaten we zonder elektriciteit voor het grootste stuk van de dag; dat is hier blijkbaar geen uitzondering in Kazachstan nadat het gesneeuwd heeft. Op zich niet zo erg, al weet je bij aanvang natuurlijk niet of het een algemeen probleem is of alleen in ons appartement. Toen het donker werd, hadden we nog steeds geen elektriciteit, maar gelukkig koken we op gas. Emma vond het wel super dat we overal kaarsjes hadden staan! Ons candlelight dinner was best wel leuk, alleen valt het niet mee om te zien of het vlees wel doorbakken is...

 We mochten Zhibek in de namiddag maar een goed uurtje zien. Meestal is Zhibek nog aan het eten als we rond 14u toekomen en dan moeten we een tijdje wachten; het voordeel is dat ze nadien goed geluimd is. Ze heeft nog altijd wat tijd nodig om rond te kijken en te wennen bij het begin van het bezoek, maar na een tijdje ontdooit ze wel en we smelten altijd als we haar stralende lachje zien. 

Woensdag mochten we Zhibek opnieuw in de namiddag bezoeken na de traditionele boodschappen en bezoek aan het internetcafé ’s morgens (Marc heeft nog nooit zoveel in shopping centra rondgelopen in zijn leven als in Kazachstan!). Toen we haar van de verzorgster in de armen kregen, was ze weer heel opmerkzaam rond aan het kijken. Ze is nog altijd tandjes aan het maken want ze bleef vooral overal op bijten: op boekjes, speelgoedjes,... Het muziekje van haar tractor vindt ze heel leuk, en nog meer als we dan met haar beginnen te dansen. Als we dan stoppen met dansen, blijft ze zelf op haar beentjes op en neer gaan.

 

Ze laat wel al blijken als er haar iets niet zint. Toen Emma haar wat te lang en te stevig had vastgepakt, begon ze van haar oren te maken; ze wou dat mama haar overpakte. Toen mama even “verdween” om iets te gaan halen voor Emma, volgde ze me bezorgd met haar ogen tot ik terugkwam. Toch ongelooflijk hoe snel zo’n kindje zich aan iemand begint te hechten!

 

We vonden het niet zo leuk dat we Lara al om 15u30 moesten teruggeven, maar de chauffeur stond te wachten buiten en we moeten ons aan de regels houden. We vonden niet direct een verzorgster dus zowel Kathleen als ik liepen met de kindjes op onze arm het weeshuis rond om iemand te vinden waar we ze aan konden overhandigen. Geen leuke situatie want er werd ons al gezegd dat we zeker op tijd moesten buiten zijn. Het belangrijkste is toch dat we haar konden zien.

 

Donderdag zou trouwens de laatste dag van onze bezoekplicht zijn; nadien zijn we niet meer zeker of we onze Lara nog kunnen bezoeken. Dus het wordt nog even onzeker in spanning afwachten.Mede daardoor besloten we ’s avonds maar met het eten een flesje wijn te kraken. Op het menu stonden “frietvormige kubusvissen met aangepaste wijnen”... (klinkt toch appetijtelijk niet?). We kochten hier een fles zuidafrikaanse chardonnay, maar we kregen toch een sterk vermoeden dat er een paar onfrisse kazachse druiven waren bijgedraaid...

 

Bij momenten begint onze Emma wel het thuisfront wat te missen: haar eigen bedje, huisje, de oma’s en opa’s, de school,.... Woensdag avond wou ze niet graag meer gaan slapen; ze wou in Brussegem slapen! We moeten zeggen dat het in Brussegem wel veel rustiger is om te slapen, maar ja ... we zijn hier voor een goed doel he. Ze zal wel blij zijn de kerstperiode thuis met de familie en vrienden te kunnen doorbrengen.

DSC02188 ws

DSC00612 ws  DSC00629 ws 

 

     DSC00619 ws  DSC02158 ws    DSC00637 ws  DSC00624 ws       DSC02266 ws
 
 

07:21 Gepost door Karin & Marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.