02-02-08

Een perfecte doodgewone dag

Vandaag vrijdag 1 februari was een perfecte doodgewone dag. Na het ontbijt trok Karin alleen naar het warenhuis terwijl Marc op de kindjes paste. We leggen Lara gewoonlijk te slapen van 10 tot 12 uur. Gelegenheid om intussen wat met Emma te spelen en ook voor “meester Marc” om met haar een paar oefeningetjes van juf Ilse te maken. Karin bracht verse vis (zo hopen we toch...) mee van het “Duitse warenhuis. Met een glaasje witte wijn werd het een heerlijke maaltijd. Van het warmste moment van de dag, vlak na de middag, profiteerden we om met het hele gezin een luchtje te scheppen. Nog steeds niet de favoriete bezigheid van Lara, maar ze krijgt er wel atijd een mooi kleurtje van. Het liefst van al zou ze de ganse dag aan de vingers van mama of papa het ganse appartement rondstappen, terwijl ze kreetjes van voldoening de lucht instuurt.

 

Terwijl Lara aan haar 2e dutje toe was (gewoonlijk tussen 14 en 16 uur) trok Marc voor een fikse wandeling de stad in. Deze keer naar het “Plein van de Republiek” op zo’n 40 min stappen, hierbij opnieuw een stukje kennis over Almaty aan onze bagage toevoegend. Marc was net op tijd thuis om in de 2e helft van de namiddag thuis te zijn om onze Vlaamse lotgenoten in Almaty bij ons thuis te ontvangen en samen gezellig te babbelen. Een nieuw flesje werd gekraakt om het einde van onze beroepsperiode te vieren. De 2e van de dag... Onze aangeschafte kurkentrekker blijkt een rendabele investering... Volgende week woensdag reizen de meesten terug naar België om later terug te keren voor de rechtbank. Alleen Vanessa & Yves (zie foto) opteerden om de ganse periode hier in Almaty te blijven. Intussen kon Emma wat spelen met Lucca (zie foto), het 4-jarig adoptiezoontje van Wendy & Stefan.

 

Morgen zaterdag trekken we allemaal samen eens naar een skioord in de naburige bergen. Karin coördineerde finaal alle deelnemers (12 volwassenen en 5 kinderen) en regelde alle afspraken met vertaler Hassan, die voor de organisatie zal zorgen. Dus de volgende keer krijgen jullie in principe via de blog de foto’s van de uitstap te zien.

FR: Une journée ordinaire et parfaite. Après le petit déjeuner, Karin fait les courses au supermarché. Entre temps Marc s’occupe des enfants. Pendant que Lara dort, Emma fait quelques exercices de son institutrice. Après le déjeuner, toute la famille sort pour une petite promenade. Pendant que Lara dort une 2e fois, Marc fait une promenade à travers la ville. A peine rentré, c’est le moment d’accueillir chez nous les autres couples belges. Emma en profite pour jouer avec Lucca, petit garçon de 4 ans. Demain samedi, tout le monde partira en excursion vers les montagnes.

DSC03205

DSC03206  DSC03210 

 

 
    DSC03219DSC03223DSC03227DSC03229 DSC03247


 
 

 

 

 

 

DSC03245

04:44 Gepost door Karin & Marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.