06-02-08

Babylon pretpark

Op dinsdag 5 februari trokken we naar het Mega shopping center, even buiten het centrum van Almaty. We deden dit in gezelschap van Kathleen & Frank en hun adoptiedochtertje Ana, die we kenden van ons 1e verblijf in Kazachstan. Voor ons 2e verblijf logeren we niet meer zo dicht bij elkaar als de vorige keer. Naast de afstand, maakten ook de beroepsperiode en de voorbije kou dat we mekaar deze keer nog nauwelijks zagen. Voor vandaag hadden we ons een busje ingelegd om ons beiden naar het Mega shopping center te brengen. Het deed deugd om elkaar weer terug te zien, al waren ze ook wel van de partij op de uitstap naar het skioord vorige zaterdag.

Goede koffie is hier wel schaars in Almaty. Niemand heeft op het appartement een koffiezetmachine. Dat hoort niet bij de basisuitrusting in Kazachstan. Her en der zijn er wel koffieshops. Wees gerust, niet het soort Nederlandse koffieshops! Het duurde dan ook niet lang of ons gezelschap bestelde extra-large kop koffie in de Gloria Jean’s op de 1e verdieping van de Mega.

Koffie was niet het enige hoogtepunt van de uitstap. De vrouwen wilden per sé wat gaan shoppen, want ze hadden na 3 weken Kazachstan “niets propers en deftigs” meer om aan te doen. De kinderen wilden naar het Babylon indoor pretpark. En de mannen, zul je wel denken? Die zijn natuurlijk gek op wagens, let wel, ik heb het hier over kinderwagens of buggy’s die je voort kan duwen of wachtend op de vrouwen en kinderen gewoon in de gaten kan houden... Zo had iedereen toch zijn verzetje.

Voor Lara was het de 1e maal dat ze naar een pretpark mocht. De drukte en het lawaai konden haar niet van streek brengen. In het gezelschap van grote zus Emma mocht ze zelfs voorzichtig van een paar haalbare attracties proeven. Samen met papa schreef ze haar 1e ritje op een paardemolentje op haar actief. Ze is dus klaar voor de menige kermissen in Merchtem eens we terug thuis zijn!

 FR : Parc d’attraction Babylon. Mardi 5 février nous nous rendions au Mega shopping center, un peu en dehors du centre d’Almaty. Nous étions en compagnie de Kathleen & Frank et leur fille adoptive Ana, que nous connaissions depuis notre 1er séjour. Tout le monde avait envie d’un bon café, car il n’est pas facile d’en trouver ici au Kazakhstan. Alors vous pensez bien que l’on ne pouvait pas se passer de commander une café extra-large au Gloria Jean’s. Les femmes « qui n’avait plus rien de convenable à se mettre » tenaient à faire leur shopping. Les enfants voulaient aller au parc d’attraction Babylon. Lara a également profité de quelques attractions abordables avec sa grande sœur Emma, dont un 1er tour de manège accompagné de papa.

 

 

DSC03451

 

DSC03485

 

DSC03515

 

DSC03489  DSC03522

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03494

 

DSC03505

 

 

07:39 Gepost door Karin & Marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.