09-02-08

War memorial

Het valt ons steeds meer en meer op hoeveel vorderingen Lara de laatste 3 weken heeft gemaakt bij het leren stappen. Langs de meubels stappen lukt al probleemloos. Steeds vaker laat ze ook haar 2e handje los wanneer mama of papa met haar binnen rondwandelen, terwijl ze toch al steviger op haar beentjes staat. Mits de nodige aanmoediging, lukt het haar ook reeds om de laatste 4 à 5 stapjes “zonder handjes” te zetten. Je ziet ze werkelijk genieten van het zelfstandig leren stappen. We zijn erg benieuwd wanneer ze echt zal kunnen stappen! Zou het nog lang uitblijven?

Het voelde vandaag weer serieus koud aan. Toch trokken we onze stoute schoenen en vooral onze warme kleren aan om naar buiten te gaan. Op de binnenkoer van elk flatgebouw vind je hier wel een speeltuin. Emma vindt dat natuurlijk “keitof”. Ook zij is heel wat behendiger geworden op de speeltoestellen in vergelijking met vroeger. Nu durft ze zelfs over een hoog klimrek te kruipen. En geloof ons, het ijzer voelt bij deze temperaturen heel koud aan!

Ook ontdekten we nog een nieuw stukje van Almaty vandaag. We waren al eerder in Panfilov Park, maar toen hadden we het indrukwekkende oorlogsmonument ter zijde laten liggen. De verschrikking van zinloos geweld straalt af van de majestueuse expressieve standbeelden. Het viel ons ook op dat W.O. II hier slechts in 1941 startte i.p.v. 1940 bij ons. Het leven gaat echter door. Dit centrale park is het favoriete decor voor pasgetrouwde koppeltjes om er hun trouwfoto’s te maken. Ook vandaag konden we er getuige van zijn.

DSC03629

DSC03636

DSC03641  DSC03640
 

 

 

   DSC03655DSC03647

 

07:01 Gepost door Karin & Marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.